Monday, August 7, 2017

MeExpress, NIE, Resedencia, spansk bank, internet og Postbox

På rundturen med Erwin stoppede vi forbi MeExpress, der hjælper med NIE og resedencia m.m.- ting man skal bruge for, at kunne få spansk bank, købe bil, internet osv.
Vi fik så internet på dag 4 ved at betale lidt forud og lidt ekstra- igen Erwin, der kendte en, som så kom samme aften og satte det op.
Har lige været omkring Coin i forgårs, hvor firmaet holder til og angivet bankoplysninger m.m. der, så det køre bare automatisk nu og har fået det fratrukket, som vi betalte ekstra.
Internet er langsomt herover, men det virker fint til alm. brug- koster os 29 euro pr. måned.

Tilbage til Antonio og Frank hos MeExpress- de fik en bunke kopier af pas, lejekontrakt, dåbsattester osv. og 5 juni kørte vi så med Frank til Fuengirola, hvor vi strøg igennem køen på politistationen og fik vores NIE- Jac fik dog ikke sit, da vi ikke ejer fast ejendom hernede, så næste step var at få resedencia- har stadig ikke hittet ud af om vi bare kunne have gjort det omvendt.

Fik samtidig lavet postbox hos Antonio, da posten jo ikke køre herude på bøhhlandet- 100 euro for et år og så ringer de, hvis man har bestilt pakker osv- post tjekker vi selv.

Frank anbefalede Sabadell bank i Alhaurin El Grande, hvor de 2 kunderådgivere var flydende i engelsk, så fik oprettet en fælleskonto med tilhørende Mastercard- kortene fik vi en uge efter. :-)

Resedenciatid blev udskudt første gang, da de lige skulle være færdige med at oversætte pensionsmeddelsen fra DK. Jac`s dåbsattest er også blevet oversat.
Antonio kørte med os anden gang- meget nemmere end 2 biler, da vi ikke er så kendte i Fuengirola.
Resedencia gik fint igennem- også med Jac, som så samtidig fik NIE. Juhuu :-)

Det har kostet en god klat penge- 100 euro for resedencia og NIE pr. person og dertil oversættelser og NIE koster kun 10 euro, hvis man går igang selv, men vi er sluppet for køerne på politistationen osv. og så er det jo en engangsudgift, så da vi ikke er gode til det spanske sprog endnu, har det været den lette løsning for os.

I dag (7 juli ) fik vi endelig taget os sammen til, at komme på kommunen og blive registreret der.
Hende vi kom til, kunne dog meget lidt engelsk, men fik henvist til Erwin og fandt dermed ud af, at vores kontrakt står i mandens navn ( af vores udlejere ) og på kommunen er huset registreret i hendes navn, så har lige fået afleveret og underskrevet ny kontrakt og skal så afsted igen i morgen, hvor vi også skal finde ud af noget med Jac og skole.

Derefter tilbage til kontoret i Coin, hvor vi skal have styr på vores E121 ( sygesikring for pensionister - det krævede resedencia først ) og derefter tilbage og tilmelde os på lægehuset.
Er pt. ikke dækket med noget, da vi heller ikke har et blåt sygesikringskort, men bliver dækket på lige fod med spanierne, når det andet går igennem.

No comments:

Post a Comment