Friday, October 26, 2018

Forældremøde

Så var vi til forældremøde i mandags- denne gang lærer, der havde indkaldt.

Meget engageret lærer denne gang. :-)

Jac er et rodehoved med sine papirer og mapper, til tider en drillepind, en charmetrold  og meget selektiv mht opgaver: Det der fanger intetesse og det, der ikke gør.
Selvfølgelig har han også stadig et problem med at forstå og læse nogen af opgaverne.
Well, nu sætter hun ind på at få ham testet igennem osv, så ting kan sættes i orden mht indlæring osv og så mødes vi pt hver 14. dag og snakker sammen.
Ting der burde have været gjort allerede sidste år, men bedre sent end aldrig.
Vi har jo ikke helt vidst, hvordan systemet fungerer hernede.

Tak til Sidsel for hjælpen igen. 

Så fik han lektier for dagen efter.
Det mest simple, men jeg havde så svært ved at hjælpe ham og Google translate er en verden for sig selv- som Jac sagde: Mor, du ved godt at Google translate lyver !!!

Når, han får engelsk for- ingen problem selvfølgelig og med matematik, kan vi også stadig være med, men det spanske...

Al har snakket om sin barndom og hvordan hans mor ikke gad hjælpe med lektier, så havde han jo bare opgivet til sidst- det skulle jo nødigt ske

Well, lærer mente også, at han vil have gavn af noget ekstra undervisning, så Sidsel har igen steppet op og han får nu 1 times undervisning der om ugen til at starte med og tror hun fik stoppet lidt i hovedet på ham, selvom han snakker som et vandfald og gerne vil vise alle sine karatetricks.
Da Sidsel også kan dansk, får han nok også mere forståelse for forklaringer, hvor hans spanskundervisning i skolen jo foregår på engelsk- han kan pænt meget engelsk, men nogen ting glipper nok i translation.

Tror han har en rimelig pæn forståelse for det spanske sprog efterhånden, men han snakker det ikke endnu- vil dog gerne farver og tal og andre ting, som han føler han har styr på.

Begynder at tro på, at det hele nok skal komme og så lige en opsang til alle dem, der kommer og fortæller en, at barnet kan flydende spansk efter 3-6 måneder. Sådan fungerer virkeligheden ikke lige, men selvfølgelig børn med en spansk forældre, der har hørt det før fanger hurtigere.
Engelske børn nok også, hvor spansk er deres andet sprog. Her er spansk jo det 3. sprog Jac skal lære- ikke includeret hans franskundervisning.

Karaten har virkelig også givet hans selvtillid et kæmpe boost op og han er blevet meget gladere all around og de andre børn også så søde og hjælpsomme- dreng han trænede med i går gav ham high five og sagde exelente efter timen. 


No comments:

Post a Comment