Saturday, October 6, 2018

Jac 3. klasse

Nyt skoleår er jo startet.

Jac tager et ekstra år i 3. klasse. Regnede med at han skulle i 3.C igen og kiggede efter hans lærer, men hun var ingen steder at finde.
Skolestart her er en meget larmende affære med præsentation af alle lærere i højtalere, Alhaurin tv på pletten og så de forvirrede forældre, der prøvede at hitte ud af, hvilken farve, deres børns klasse hørte til.
Jac kan ikke lide al den larm og venten, så måtte til sidst afbryde den snakkende dame i højtaleren lidt og sørme om ikke der så lå sedler med klasserne helt oppe foran- bare det problem, at ingen af os forældre kunne se det.
Fik plantet ham i række 3.C- han kom så ud om eftermiddagen og går altså nu i 3.A.
Han gamle lærer var sygemeldt 4 mdr. sidste år og er åbenbart stoppet helt på skolen nu.
Mange af de engelske piger er stoppet og hans bedste ven flyttede jo tilbage til England, så bassicly er alt nyt igen.
Pånær engelsk pige, der vidst også flyttede klasse, så er alt på spansk nu og lærer snakker kun spansk og fransk, så det er jo en god ting.

Jac mener tit at hele verden er efter ham, men han er selv en lille drillepind ind imellem og det indrømmer han jo så også selv.
Han har da fået flere nye venner og indhenter også lidt flere spanske ord.
Fagligt er vi nok stadig bagud, men vi er kommet langt med læsning i ferien og øver stadig hver dag- pt. mest engelsk. Han læser faktisk engelsk bedre end dansk. Det spanske øver lærerne med ham.
Jeg læser små ord med ham på spansk- han udtaler alting bedre end mig, nok fordi han høre mere end han læser det.
Har stadig svært ved at lokke ham til at skrive selv- han vil vente til han er bedre i læsningen, så han kan skrive helt rigtigt.
Har sagt at det ikke betyder noget om noget er forkert, men han er stadig en lille pefektionist, så ved ikke helt, hvordan jeg skal lokke ham igang der.

Så er han også startet til karate med spansk instruktør og spanske børn- det er han vældig glad for. Foregår 2X i ugen.

Har ikke belemret ny lærer endnu, så vi ved nok mere der senere- kan også godt lide at de lige får en chance for at lære ens barn at kende, på deres egne præmisser og ikke fra hearsay.

No comments:

Post a Comment